QR-code test

QR-code (testen of het werkt op je smartphone)

Op de tentoonstelling maken we op diverse panelen gebruik van QR-codes. Die kun je scannen met je smartphone. Je moet dan wel een geschikte app op je smartphone hebben geïnstalleerd. Via de QR-code op deze pagina kun je testen of je de QR-codes van onze tentoonstelling met jouw smartphones kunt openen.

QR staat voor Quick Response. Eigenlijk is het heel simpel: het is een moderne variant van de streepjescode. Een QR-code is een vierkant dat is opgebouwd uit zwarte en witte blokjes. De streepjescode is ingeburgerd, deze code staat op alle producten die je in de winkel kunt kopen. De kassa scant de code en kan zo automatisch de aankoop van het product verwerken. De QR-code is ontworpen om een internetadres snel te kunnen verwerken met een smartphone. Je scant de code en je krijgt een internetadres terug. Je kunt op alle smartphones je foto-app gebruiken: maak een foto van de QR-code en dan kun je naar de website achter de QR-code (soms wordt het internetadres – de url – getoond op je scherm en moet je er nog een keer op tikken).

Apps

Je hebt veel apps op je smartphone die een QR-code kunnen inscannen, zowel voor de iPhone als voor Android. Afhankelijk van hoe de app werkt, wordt meteen een browser geopend (internet-app zoals Firefox, Google Chrome, Safari, enz. waarmee je naar het internet kunt gaan). Bij de meeste apps zie je de link die achter de QR-code zit en moet je daar nog op klikken om de bijbehorende internetpagina te openen.

QR-code testen

Scan onderstaande QR-code met je smartphone (of tablet). Als je problemen ondervindt, probeer dan eerst of er een andere app voor je smartphone beschikbaar is. Als je denkt dat het aan ons ligt, neem dat gerust contact op.

QR-code test

Na scannen van deze code moet je misschien klikken op de getoonde link (https://onkruitvergaatniet.nl/qr-pierson). Soms wordt deze internetpagina meteen geopend. Je komt dan op een pagina met tekst en een video-venster: in dat venster kun je de video direct starten. Rechtsonder zit ook een icoontje waarmee je de video schermvullend (in landscape-mode) kunt laten vertonen.

Oortjes

Neem in ieder geval je oortjes mee!

Problemen?

Stuur een mailtje naar . Geef zo uitgebreid mogelijk aan, wat je probleem is, wat voor soort telefoon je hebt (iPhone of een Android).