Vredesblok in de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid

Zondag 12 november 2023 gaan we massaal de straat op voor een mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid. Stop Wapenhandel, Stop de Oorlog Amsterdam en Pax organiseren een Vredesblok in deze mars. Sluit je aan! We verzamelen tussen 12.00 en 12.30 op het Beursplein, bij de ingang fietsenstalling.

De problemen in Nederland en de rest van de wereld stapelen zich op. Hitterecords worden keer op keer verbroken en extreem weer is aan de orde van de dag. Klimaatverandering is een bedreiging voor de vrede. Geopolitieke spanningen om fossiele brandstoffen en vruchtbaar land nemen toe. Droogte, ontwrichte ecosystemen en mijnbouw dwingen mensen om hun land te verlaten en versterken conflicten.

Wereldwijd geven we steeds meer uit aan wapens en militarisme, terwijl we slechts een fractie daarvan besteden aan het aanpakken van de klimaatcrisis. Militaire activiteiten zijn zelfs verantwoordelijk voor 5,5% van de mondiale uitstoot van broeikasgassen.

Met het vredesblok in de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid roepen we de politiek op om actie te ondernemen voor het klimaat en vrede. Dat is nodig, want de crisis is nu, maar de politiek komt niet met oplossingen. Daarom gaan wij op zondag 12 november in Amsterdam de straat op. Vlak voor de cruciale Tweede Kamerverkiezingen. Want dan kunnen we kiezen voor klimaat, rechtvaardigheid en vrede.

Als we met zijn allen de straat opgaan, kan de politiek niet meer om ons heen. Dus sluit je aan bij het Vredesblok. We verzamelen op het Beursplein tussen 12.00 en 12.30 om ons om 13.00 aan te sluiten bij de Klimaatmars op de Dam.

Links

Loop mee met het vredesblok in de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid – PAX (paxvoorvrede.nl)

https://stopwapenhandel.org/vredesblok-in-de-mars-voor-klimaat-en-rechtvaardigheid/

Klimaat-kruisvuur – Stop Wapenhandel