boek

Film

De film (documentaire) is klaar! Het is een prachtig tijdsdocument geworden. Prachtige interviews, mooie beelden. De film zal op de debatavond te zien zijn, maar zal ook in de media-ruimte bij de tentoonstelling getoond worden.

Onkruit vergaat niet film

Op de tentoonstelling worden ook de portretten van totaalweigeraars en andere actievoerders getoond. Sommige portretten zijn via qr-codes op de panelen van de tentoonstelling te bekijken. Ook via de tijdlijn zijn portretten in te zien.

De film laat zien hoe Onkruit en totaalweigeraars de strijd aangingen met het leger. Wat was de aantrekkingskracht van Onkruit en wat werd met de confronterende acties bereikt?  Totaalweigeraars, oud-actievoerders en andere direct betrokkenen komen aan het woord. De film slaat ook een brug naar het heden en toont beelden van links radicaal protest van dit moment en activisten van Extinction Rebellion (XR) komen aan het woord.

In het oorspronkelijke plan wilden we ook een fotoboek uitgeven. Daar zijn we helemaal nog niet aan toegekomen, bij het organiseren en inrichten van de tentoonstelling en de debatavond(en) in september a.s. bleek dit niet haalbaar, zowel qua tijdsinvestering als qua kosten. Als het door kan gaan, zullen we het boek in eigen beheer uitgeven. Waarschijnlijk kunnen we dit alleen realiseren als de uitgave gefinancierd kan worden door aanvullende crowdfunding.

Klik hier voor poster en persbericht van de activiteiten in september 2022.

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan even contact op via .