Kappen met kolen – 5 juni 2023 TataSteel

Op maandag 5 juni 2023 vindt er weer een actie plaats onder het motto ‘Kappen met kolen’. We eisen dat de Nederlandse overheid stopt met het gebruik van kolen, de meest schadelijke fossiele brandstof. Kolen versnellen klimaatopwarming, dus we moeten juist stoppen met kolen. Sluit je aan en stop deze waanzin!

Dit keer richten we ons opnieuw op Tata Steel IJmuiden, de grootste uitstoter en vervuiler van Nederland. Om 12:00 uur houden we tijdens de maandelijkse ‘Luchtalarm=klimaatalarm’-actie een die-in op de stoep van Tata om aandacht te vragen voor de verwoestende gevolgen van de bedrijfsprocessen van Tata Steel IJmuiden voor mens, natuur en klimaat. Vervolgens gaan we doen wat we altijd doen: de boel blokkeren, met één simpele eis: sluit zo snel mogelijk Kooksfabrieken 1 & 2, de meest vervuilende onderdelen!

Zie http://kappenmetkolen.nl.

Op 24 juni vindt er een grote actie tegen Tata Steel plaats, georganiseerd door Greenpeace. Die actie is risicovol, en een actietraining wordt aangeraden. Gelijktijdig vindt er ook een solidariteitsdemonstratie plaats, die voor iedereen toegankelijk is. Nadere info volgt.

Locatie: Tata Steel IJmuiden
Tijd: 11:00 uur verzamelen op station Beverwijk
Actiebriefing (online): zondag 4 juni, 20:30 uur (Zoom-link)
Telegram-kanaal: t.me/kappenmetkolen