Stop War

Nieuwsbrief nummer 2

Na de ‘special’ die vooral de crowdfunding onder de aandacht moest brengen, hebben we de tweede Nieuwsbrief van Onkruit vergaat niet uitgebracht.

Inleiding

Op 24 februari 2022 viel Poetin de Oekraïne binnen. De Russen maken er echt een vuile oorlog van. Daarom aandacht voor het  onderzoekscollectief Bellingcat, hoe belangrijk het is om oorlogsmisdaden op te sporen en te documenteren. De NAVO-landen verhogen defensie budgetten en roepen om meer bewapening. Je kunt ons standpunt op onze website nog eens nalezen. Lees ook het opiniestuk van Niamh Ni Bhriain, dat aangeeft waarom bewapenen van de Oekraïne door de EU niet zo’n verstandige zet is.
Na het politiegeweld tijdens de woonopstand demonstratie van 17 oktober 2021 wilde de politie met dronebeelden hun optreden rechtvaardigen. Dat riep alleen maar vragen op over de ResponDrone.

Twee zaken bleven onderbelicht na het recente rapport over ‘het extreme geweld’ van de Nederlandse soldaten in Indonesië: de situatie van de Indië-weigeraars en het buitensporige geweld tegen vrouwen in oorlogstijd.

Verder aandacht voor ‘Frisian Flag’, de internationale vliegoefening rond vliegbasis Leeuwaren, een gespreksavond over de oorlog in Oekraïne, een de stand van zaken rondom ons project en de crowdfunding.

Je kunt de webversie van deze tweede Nieuwsbrief hier lezen, of hieronder bekijken/downloaden.