De Toekomst van de Waarheid met Eliot Higgins

Op 17 april 2024 organiseert Innovate samen met Radboud Reflects, als onderdeel van het programma rond de Vrede van Nijmegen Penning 2024, een Meetup over de evolutie van nieuws, de uitdagingen van desinformatie en onze gezamenlijke zoektocht naar waarheid in een tijd van digitale overvloed.

17 april 2024 – Stevenskerk Nijmegen – inloop 19:30, programma 20:00 – 21:30 – borrel tot 22.00, met bijdragen van Eliot Higgins (Bellingcat), journalisten en wetenschappers. Programma en tickets: https://DeToekomstVanDeWaarheid.eventbrite.nl.

Hoe onthul je de waarheid in een post-truth tijdperk? Hoe verandert journalistiek in tijden van sociale media en open source informatie? Hoe navigeren we door een landschap waarin informatie zowel vrij als onbeperkt aanwezig is? Kom naar deze Meetup en leer meer over de evolutie van nieuws, de uitdagingen van desinformatie en onze gezamenlijke zoektocht naar de waarheid in een tijd van digitale overvloed. Met bijdragen van onder anderen Eliot Higgins, de ontvanger van de Vrede van Nijmegen penning en journalist, Ruslandkenner en programmamaker Jelle Brandt Corstius.

De Vrede van Nijmegen penning wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een persoon of een organisatie die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de Europese vrede. INNOVATE organiseert i.s.m. Radboud Reflects een prikkelend programma rondom de winnaar van deze bijzondere prijs.

Praktische informatie:

  • Studenten kunnen gratis tickets registreren op vertoon van een studentenkaart.
  • De lezing van Eliot Higgins is in het Engels. De rest van het programma is in het Nederlands.
  • De Toekomst van de Waarheid wordt georganiseerd door INNOVATE en Radboud Reflects.
  • De Toekomst van de Waarheid is een officieel programmaonderdeel van De Vrede van Nijmegen. Dit is een initiatief van: Radboud Universiteit, Gemeente Nijmegen, NXP. Lees op deze pagina meer.

Zie ook: Uitreiking Vrede van Nijmegen Penning aan Bellingcat-oprichter Elliot Higgins – Onkruit Vergaat Niet