dienstplicht

Tegen de dienstplicht

In de ontmoetingen rondom de ‘Onkruit vergaat niet’ activiteiten in september 2022 (tentoonstelling, film, debatavond) kwam een idee bovendrijven, dat bij enkelen van ons nooit weg is geweest: een campagne tégen de dienstplicht. Antimilitaristen en totaalweigeraars hebben samen gewerkt aan het formuleren van de:

OPROEP, NEE TEGEN HET MILITARISME, NEE TEGEN DE MILITAIRE DIENSTPLICHT

Voor één van de initiators, Ger Pouw, is dit een strijdpunt wat hem vanaf zijn dienstweigering heeft beziggehouden. Je kunt hier een video portret van hem bekijken, gemaakt in het kader van de tentoonstelling en de film.

We proberen in eerste instantie zoveel mogelijk ondertekenaars te krijgen, de oproep zal breed worden verspreid onder antimilitaristen en vredesgroepen, met vermelding van een link naar deze pagina.

Hieronder kun je de tekst van de oproep lezen en/of downloaden. Het staat je vrij om deze oproep verder te verspreiden, met een link naar deze pagina: https://onkruitvergaatniet.nl/totaalweigeren/tegen-de-dienstplicht.

Via het formulier onder op deze pagina kun je de oproep ondertekenen. Zie ook onze privacyverklaring.

Ondertekening van de oproep

In het formulier hieronder kun je de oproep ondertekenen. Je moet verplicht je e-mailadres opgeven, want ter verificatie sturen we je een e-mail terug waarbij je je ondertekening moet bevestigen. Een geldige ondertekening bestaat uit je volledige naam en je woonplaats. Voornaam en achternaam, en woonplaats zijn dan ook verplichte velden. Zet een evt. tussenvoegsel achter je voornaam (we willen de ondertekening sorteren op achternaam). Je hebt ook de mogelijkheid om een opmerking in te voeren.

Je krijgt ter verificatie een verzoek “Please: Confirm your Petition Signature” van Civist (): via de knop “Confirm signature” kun je je ondertekening bevestigen (wij maken gebruik van de software van Civist, zij werken conform de wettelijke bepalingen van de AVG).