Nieuwsbrief nummer 6

Vooraf

Deze Nieuwsbrief verschijnt wat eerder, zodat we de aankondigingen van de activiteiten op het 2.Dh5 Festival nog konden meenemen. We kijken even terug op de debatavond in de Kargadoor op 20 januari (zie verslag op website). Wij ondersteunen de oproep om de oorlog in Oekraïne te stoppen door onderhandelen, ondanks de tegenstand. Door het gedoe rondom de Starlink satellieten boven Oekraïne, wilden we weten hoe het nu zit met militaire toepassingen in de ruimte. Militaire propaganda is van alle tijden, Jos de Mul wijst ons er nog eens op hoe de ‘spelende mens’ hiermee te maken krijgt.
Iedereen was er al bang voor, maar de nieuwe regering van Netanyahu heeft de situatie voor de Palestijnen nog beroerder gemaakt. Er was gekrakeel over, maar Israël is een apartheidsstaat.

In de vorige Nieuwsbrief kwam aan de orde waarom we ons als antimilitaristen ook met het klimaat bezig moeten houden. Daarom aandacht voor klimaatkunde, hoe het zit met fossiele subsidies, en het grote milieuschandaal rondom het varend ontgassen, een uitwas van de fossiele olieindustrie.

Wim van der Grinten
Eindredactie

Je kunt de webversie van deze Nieuwsbrief hier bekijken of hieronder inzien/downloaden: