Kom ook naar de actie op de Dam voor Oekraïne!

24 februari 2024, 14:00 – 16:00 uur, op De Dam in Amsterdam

Op 24 februari is het twee jaar geleden dat Poetin de grootschalige aanval op Oekraïne opende. Dit luidde een nieuwe fase van het conflict in, dat in 2014 begon met de annexatie van de Krim. Om stil te staan bij het geweld en om te laten zien hoe belangrijk het is om Oekraïne te blijven steunen, organiseert de Stichting Oekraïners in Nederland een actie op De Dam in Amsterdam. Wij zijn er ook bij op 24 februari van 14:00 uur – 16:00 uur. Kom je ook? 

Al twee jaar houdt de Oekraïne bevolking stand tegen grootschalige, gewelddadige aanvallen waarvan een deel gericht is op musea, scholen, en ziekenhuizen, en energie- en drinkwatervoorzieningen. Hun levens en toekomst staan op het spel. Miljoenen Oekraïners zijn op de vlucht geslagen.  

Deze oorlog moet stoppen. Russische troepen moeten Oekraïne verlaten. Nederlandse steun voor Oekraïne is en blijft hard nodig. Met deze actie willen we laten zien dat Nederlanders achter Oekraïne staan. Verschillende Nederlandse en Oekraïense sprekers zullen tijdens de demonstratie te horen zijn. Zien we je daar?

Bron: Kom ook naar de actie op de Dam voor Oekraïne! (paxvoorvrede.nl)

Daarna kun je door naar het Spui: 24 februari 2024 Speciale Vredesactie op het Spui (vanwege inval Oekraïne 2 jaar geleden door Rusland) – Onkruit Vergaat Niet